Тамақтандыру » Страница 35 » СШ№3 Кызыл Кишлак
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
" №3 жалпы орта білім беретін мектебі"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72) 5-47-94
Есепші бөлімі:
+7(72) 23-11-37
Нашар көрушілер
нұсқасы
Дұрыс және тиімді тамақтану – денсаулық негізі
20
февраль
2020
Дұрыс және тиімді тамақтану – денсаулық негізі
Дұрыс және тиімді тамақтану – денсаулық негізі                                                                     «Бізді ң  барлы қ  емдеу  құ ралдарымыз                                                                      азы қ -т ү лік заттары болуы керек, ал                                                       азы қ -т ү лік заттары емдік                                              заттар болуы керек» .
Тиімді тамақтану
18
февраль
2020
Тиімді тамақтану
Күні:--------------- Сабақтың тақырыбы: «ДҰРЫС ТАМАҚТАНУ-ДЕНСАУЛЫҚ КЕПІЛІ»     Тәрбие сағатының мақсаты:   Оқушылардың жақсы денсаулығының, жан - жақты дамуының кепілдігі - тиімді және үйлесімді тамақтану болып саналатынын, бірлесе отырып тұжырымдау;   Міндеттері:   Оқушылардың дұрыс тамақтануының негізгі прициптерін;  - Тамақтану сауаттылығының бес негізін;   - Тамақтану тәртібін, тамақтану мәдениетін;   - «Салауатты өмір» салтына қатысты негіздеулерді тұжырымдау,ортақ ой түю.  Күтілетін
Мектеп оқушыларының  сапалы тамақтануы
18
февраль
2020
Мектеп оқушыларының сапалы тамақтануы
Мектептегі  бракераждық   комиссия  ыстық тамақ және буфеттік тағамдарға бақылау  жасап,   санитарлық-гигиеналық  нормалардың сақталуын күнделікті қадағалауда. Сапалы тамақтану мәселесін медициналық пункт қызметкері  Ашимбаева   Анар  күнделікті уақытында бракераждық журналға  тіркеп,асханадағы  астың күнделікті даярлық сапасы мен ас әзірлейтін бөлменің тазалығын, мектеп асханасындағы санитарлық гигиеналық жағдайды, ас әзірлеуге қатысы бар   адамдардың денсаулық деңгейін тексеріп отырады.
Білім алушыларды тамақтандыру сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия есебі
20
январь
2020
Білім алушыларды тамақтандыру сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі
Білім алушыларды тамақтандырудың сапасына мониторинг  жүргізу жөніндегі комиссия есебі.       Мектепте   білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыруға қойылатын талаптар     Қазақстан Республикасы  Білім және ғылым министрінің міндетін атқарушының 2015 жылғы 31 желтоқсандағы № 717 бұйрығымен бекітіліп,  2017 жылғы 22 ақпандағы №76 бұйрығымен өзгерістер енгізілген  «Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру қағидаларына» сай жүргізілуде.   Асхана санитарлық
Мектептегі білім алушыларды  бір мезгіл ыстық тамақпен қамту жағдайы туралы.
31
октябрь
2019
Мектептегі білім алушыларды бір мезгіл ыстық тамақпен қамту жағдайы
№ 3 жалпы білім беретін мектебінде « Саламатты Қазақстан » кешенді бағдарламасын іске асыру мақсатында оқушыларды ыстық тамақпен қамтамасыз етуді ұйымдастырып , сапалы аз қамсыздандырылған  отбасы оқушыларына , көпбалалы отбасынан шыққан оқушыларға әлеуметтік қолдау көрсету  жүргізілді.    Мектеп бойынша барлығы – 355 оқушы . Жалпы ыстық тамақпен қамтылғпн оқушылар саны – 353 , ыстық тамақпен қамтылған оқушылардың пайызы – 98,8, ата- ана есебінен тамақтанатын оқушылар саны -240 , тегін
Тамақтану
19
февраль
2019
Тамақтану
Мектеп асханасында сатуға тыйым салынған  азық-түліктер  тізбесі: І.   Мектеп асханасында мыналарды:  айран, сүзбе және басқа да қышқыл сүт өнімдері; туралған ет қосылған құймақтар; флотша макарон; зельцтерді, форшмактарды, сілікпелерді, паштеттер; кремі бар кондитерлік  өнімдер; морстарды, квастар; фритюрде қуырылған өнімдер; шала пісірілген жұмыртқа, қуырылған жұмыртқа; күрделі (4 компоненттен артық) салаттарды, қаймақ пен майонез қосылған салаттар; окрошка; саңырауқұлақ; үйде дайындалған
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысы туралы ақпарат
06
февраль
2019
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысы
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу  жөніндегі комиссия жұмысы туралы ақпарат Мектепте білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыруға қойылатын талаптар Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің міндетін атқарушының 2015 жылғы 31 желтоқсандағы № 717 бұйрығымен бекітіліп, 2017 жылғы 22 ақпандағы №76 бұйрығымен өзгерістер енгізілген «Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру қағидаларына» сай жүргізілуде. Асхана санитарлық нормаға сай, қазіргі заманғы