Тамақтандыру » Страница 39 » СШ№3 Кызыл Кишлак
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
" №3 жалпы орта білім беретін мектебі"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72) 5-47-94
Есепші бөлімі:
+7(72) 23-11-37
Нашар көрушілер
нұсқасы
Ыстық тамақ 2021-2022 оқу жылы
19
август
2021
Ыстық тамақ 2021-2022 оқу жылы
№3 жалпы орта білім беретін мектебі Мектепте тамақтандыруды ұйымдастыру туралы 2021-2022 оқу жылы Тамақтану біз ойлайтындай күнделікті, майда-шүйде мәселе емес. Ол - тіршіліктің негізі болып саналатын ағзадағы зат алмасудың дұрыс жүруіне, ағзаның ішкі тұрақтылығының қалыпты сақталуына, қоршаған ортамен үйлесімді әрекеттесуіне әсер ететін ең негізгі фактор. Халқымыз әрқашанда денсаулықты бірінші орынға қойып, бірінші байлық - денсаулық деп санаған. Дені сау, еңбекқор, ақылды азамат болып өсу
Ыстық тамақ
05
апрель
2021
Ыстық тамақ
№ 3   жалпы орта білім беретін мектебінде 2021 жылдың 5 сәуір інде   білім алушыларды тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізілді. №3 жалпы орта білім беретін мектебінде 2021 жылдың 5 сәуірінде  білім алушыларды тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізілді. Мектепте жалпы көмек алатын отбасы саны 31, 1- 11 сынып бойынша 31 білім алушы «Қазақстан Республикасының бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің 2021 жылғы 25 желтоқсандағы №67 қаулысына 46 қосымшаға» сәйкес тамақтану объектілеріне
2020-2021 жылғы оқу жылында қазіргі эпидемиологиялық жағдайға байланысты  барлық санитарлық нормаларды қатаң сақталуы.
24
сентябрь
2020
2020-2021 жылғы оқу жылында қазіргі эпидемиологиялық жағдайға
2020-2021 жылғы оқу жылында қазіргі эпидемиологиялық жағдайға байланысты еліміздің барлық мектептеріндегі сияқты бастауыштың  «кезекші сыныптары» барлық санитарлық нормаларды қатаң сақтаумен әдеттегідей оқытылатын болады. 5-11 сыныптардағы  оқу процесі онлайн режимінде өткізілуде.  Бүкіл әлемдік  пандемияға  байланысты қашықтан және дәстүрлі  оқыту форматы негізінде  мектеп қабырғасындағы  асхана жұмысы тоқтатылған. Қазақстан Республикасы Білім  және ғылым министрінің 2020 жылғы 24 сәуірдегі
Адам денсаулығына пайдалы тағамдар
16
сентябрь
2020
Адам денсаулығына пайдалы тағамдар
Адам денсаулығына пайдалы тағамдар :  айран, сүзбе және басқа да қышқыл сүт өнімдері; туралған ет қосылған құймақтар; флотша макарон; зельцтерді, форшмактарды, сілікпелерді, паштеттер; кремі бар кондитерлік  өнімдер;   морстарды, квастар;   фритюрде қуырылған өнімдер; шала пісірілген жұмыртқа, қуырылған жұмыртқа; күрделі (4 компоненттен артық) салаттарды, қаймақ пен майонез қосылған салаттар; окрошка; саңырауқұлақ; үйде дайындалған өнімдер; тез дайындалатын құрғақ тағамдық концентраттар
Тиімді тамақтану - денсаулық кепілі
26
февраль
2020
Тиімді тамақтану - денсаулық кепілі
                                   Тиімді тамақтану-денсаулық кепілі. 5-7 сыныптар аралығында «Тиімді тамақтану-денсаулық кепілі» тақырыбында ашық сабақ   өтілді.  Онда медбике Анар Ашимбаева  оқушыларға  салауатты өмір салтын ұстанудағы басты қағидат- тиімді тамақтану екендігін айта отырып, қазіргі кезеңдегі  тез дайындалатын құрғақ тағамдық концентраттар негізіндегі бірінші және екінші тағамдар,газдалған және алкоголсіз энергетикалық сусындар (минералды және ауызсудан басқа),чипсилер,
"Тиімді тамақтану" ашық есік күндері
24
февраль
2020
"Тиімді тамақтану" ашық есік күндері
Меркі ауданы әкімдігінің   білім бөлімінің  «№3 жалпы білім беретін  мектебі» коммуналдық  мемлекеттік мекемесі Мектепте 2020 жылдың  27 қаңтар -27 ақпаны аралығында  «Мектеп асханасы» республикалық  іс шаралары   ұйымдастырылды. Мектепте  білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыруға қойылатын талаптар «Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру қағидаларына» сай жүргізілуде.   Асхана санитарлық нормаға  сай, қазіргі заманғы дизайнмен жабдықталған «Дұрыс тамақтану»
Дұрыс және тиімді тамақтану – денсаулық негізі
20
февраль
2020
Дұрыс және тиімді тамақтану – денсаулық негізі
Дұрыс және тиімді тамақтану – денсаулық негізі                                                                     «Бізді ң  барлы қ  емдеу  құ ралдарымыз                                                                      азы қ -т ү лік заттары болуы керек, ал                                                       азы қ -т ү лік заттары емдік                                              заттар болуы керек» .
Тиімді тамақтану
18
февраль
2020
Тиімді тамақтану
Күні:--------------- Сабақтың тақырыбы: «ДҰРЫС ТАМАҚТАНУ-ДЕНСАУЛЫҚ КЕПІЛІ»     Тәрбие сағатының мақсаты:   Оқушылардың жақсы денсаулығының, жан - жақты дамуының кепілдігі - тиімді және үйлесімді тамақтану болып саналатынын, бірлесе отырып тұжырымдау;   Міндеттері:   Оқушылардың дұрыс тамақтануының негізгі прициптерін;  - Тамақтану сауаттылығының бес негізін;   - Тамақтану тәртібін, тамақтану мәдениетін;   - «Салауатты өмір» салтына қатысты негіздеулерді тұжырымдау,ортақ ой түю.  Күтілетін