Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу актісі
![](http://3-merki.mektebi.kz/uploads/posts/2023-03/medium/1678094579_akpan.jpeg)
![](http://3-merki.mektebi.kz/uploads/posts/2023-03/medium/1678094733_akpan2.jpeg)
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу қорытындысы туралы
АҚПАРАТ
21 ақпан күні тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделіп, комиссия отырысында талқыланды. Тексеру нәтижелері сарапталып, түзету бойынша ұсыныс берілді. Анықталған кемшіліктерді жою үшін 5 жұмыс күні ұсынылды.
- Асханада білім алушыларға ыдыстардың жеткіліксіздігі және бар ыдыстардың өзі сынған көбісі жарамсы;.
- Асханада оқушылардың қол жууына сабын қойылмаған;
- Жерге тұйықтаудың жоқтығы, резеңке кілемшелердің болмауы;
Жалпы асхана таза, қызметкерлерлердің сыртқы киім үлгісі барлық санитарлық талапқа сай. Тағам ас мәзіріне сәйкес, әрі нормаға сай. Қайнаған су күніне 2 рет ауыстырылып, Шыны ыдыстар қолданылады. Тамақтың сапасы дәмді және тойымды. Білім алушылар тамақтанар алдында жеке гигиеналық шараларды сақтап отырады. Келген азық-түліктің сапасы мерзіміне қарап қабылданады. Тәуліктік сынамалар дұрыс сақталған, Сынамада тамақ атауы, күні, уақыты және медбикенің қолы қойылған. Бақылау порциясы яғни бір баланың тамағы өлшемі нормаға сай, беті жабысқақ пленкамен жабылған. Асхана мен ас блогындағы бейне бақылау камералары жұмыс жасап тұр. Асхана жұмысы қанағаттанарлық.
![](http://3-merki.mektebi.kz/uploads/posts/2023-03/1678095151_1678094503478.png)
Анықтаманы дайындаған Әлеуметтік педагог А.Т.Алшабаева